RC yang semakin matang..

 Salam semua..dah lama rc tak muncul dengan artikel baru, bukan apa, penulis sibuk dengan kerja2 pengurusan rc ni. Bukan mudah hendak mengendalikan sesuatu organisasi..diri sendiri tak reti nak urus, ni kan pulak sebuah kelab.haha..

   Apapun ini semua pengalaman..mana tahu suatu hari nanti jadi bos besar ke..dah tahu sikit selok belok bab2 pengurusan ni. Kebanyakkan masalah yang Rc hadapi bila ingin menguruskan sesuatu aktiviti ialah para (anggota majlis tertinggi) MT yang baru masih belum cukup pengetahuan.Para MT lama pulak belum cukup pengalaman. Jadi ini sedikit sebanyak membebankan para MT.  Program tetap jalan dengan jayanya tetapi sering muncul rungutan..

ohh..kalo buat camni dulu kan senang..
laa..lupa nak beritahu hang pasal benda ni.. (MT lama)
err..barang tertinggal la..
lupa la pasal benda ni...

Macam2 lagi la..bab yang lupa tu banyak, tapi MT2 Rc memang gila baban..seminggu leh nak buat 3 aktiviti dari masa 4 bulan yg diberi..hebat tak???..MT2 malas..suka buat keje last minit..macam2 la hal peribadi.Tapi tu la..seronok pun ada..macam2 terjadi. Rasa penat dah tolak belakang..yang penting buat aktiviti dan have fun. kalo yang tak rasa fun tu sebab korang tak abis pikir..haha.

Nampak gila kan, padahal bukan salah para MT sepenuhnya..masalah perubahan tarikh..pikirkan ahli yang ada test..setiap part masa test berbeza..macam2 lagi la yang membuatkan para MT terpaksa menyusun program kelab dan peribadi agar tidak serabut.

Mulai semester depan para MT baru cukup senang..kami telah sediakan pemudah cara yang selengkapnya..InsyaAllah.. untuk anda. Baik dari aspek pengurusan semuanya dimudahkan. Rc kini semakin matang.Kita ada sistem!.Korang takde dah nak buat keje gila macam kami..kalo still ada problem gak, korang memang teruk nak mampos.haha..

Pengarah Uitmpp sendiri pernah berkata dia nak tengok kelab Rc jadi kelab yang disegani di Uitmpp. Masa ni penulis dengan salah seorang ahli MT tengah present something kat beliau.Ini satu cabaran! Hope ahli baru dan MT baru dapat tunaikan benda ni.

Artikel ni sempena mesyuarat Agong yang nak berlangsung nanti.Rc ingat nak guna stail syura untuk pilih MT..tengoklah nanti..

yaa..itu sahaja untuk kali ni..maaf kalo blog rasmi Rc dah jadi macam blog peribadi plak..tak skema..peduli hapa aku..sem depan penulis jadi alumni Rc.heh.

p/s-aku suka bekerjasama ngan MT2 2010 ni..sempoi abis!
      hmm..nanti ada artikel pasal kem, buletin,dan Rc tour siri 2.
Share on Google Plus

About Rakan Siber

Rakan Siber (R.C.) ditubuhkan untuk berkongsi impian dan minat yang sama terhadap teknologi semasa seperti komputer dan gadget. Kami berkongsi tip-tip untuk menolong menyelesaikan masalah disamping berita baharu dalam kalangan ahli komuniti ini.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments :

FiNa said...

Assalamualaikum...
Cadangan untuk blog ni.
1. buat la pop up comments box... so takde la lambat nak komen.
2. buat link untuk blogger ahli RC. contoh: blog along, norman, acap...

tu je stakat ni... thankyou~

Rakan Siber said...

waalaikumusalam

1.ye ke lambat..tenet along kot lmbat..
2.ya..idea bernas..along kene jd penulis jgkla utk blog rc ni.