Telefon pintar pertama dibawah jenama baru Microsoft Lumia - Lumia 535

Microsoft hari ini memperkenalkan sebuah telefon pintar baru dibawah keluarga Lumia, iaitu Lumia 535. Seperti biasa, ia menggunakan Windows Phone 8.1, dan menjadi telefon pintar pertama yang hadir dibawah penjenamaan Microsoft Lumia – menggunakan logo Microsoft pada bahagian depan dan belakang peranti.
Lumia 535
Lumia 535 ini menggunakan skrin bersaiz 5-inci, kamera hadapan 5-megapixel, kamera belakang 5-megapixel, cip empat-teras 1.2Ghz, memori 1GB RAM, dan dilengkapi pelbagai ciri-ciri khusus Windows Phone termasuk sokongan Microsoft Office.
Peranti ini hadir dengan variasi pilihan dwi-SIM atau satu-SIM, dan turut menyertakan ruangan storan 8GB. Peranti ini membawakan tanda harga 110 EUR (~RM457), dan dijangka akan dijual di beberapa buah negara tidak lama lagi.
Sumber: Amanz
Share on Google Plus

About Rakan Siber

Rakan Siber (R.C.) ditubuhkan untuk berkongsi impian dan minat yang sama terhadap teknologi semasa seperti komputer dan gadget. Kami berkongsi tip-tip untuk menolong menyelesaikan masalah disamping berita baharu dalam kalangan ahli komuniti ini.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :